taller d’hort ecològic a les umbertes, 6 de maig


Avui hem tornat a fer  taller d’hort ecològic a les Umbertes, avui ens han acompanyat en julià, la pilar i el sandro, la esther, l’almudena, la victoria i l’angeles

Hem repassat la visita a l’explotació lombrícola per tal de mostrar-ho a la gent nova, i hem comprovat l’estat dels estractes que tenim en marxa, sempre va bé refrescar les informacions!

un cop a l’hort,  hem començat per a posar la meitat de les llavors a macerar mitja horeta en estracte d’ortiga per tal de donar-los-hi més defenses. Seguim amb les nostres comparatives, la meitat remullades l’altra meitat , no.

Després hem començat a preparar el bancal G amb el mateix sistema, parades en cretall, primer motocultor ben fondo, aquí hem fet una innovacií hi hem ruixat tot el bancal amb estracte de falguera, antifúngic i repelent per als talps, després estendre una capa d’ humus d’un parell de dits, posar les rajoles per a poder caminar pel bancal, el rec gota a gota i a sobre la palla. En aquest bancal hi plantarem els tomaquets.

Imatge

Al bancal C, hi hem plantat una filera de raves a cada banda, la meitat macerats i l’altra no, junt amb els enciams i les cebes, també hi hem muntat el reg gota a gota, i al final del bancal, amb els pèsols hi hem plantat pastanagues.Al final hi hem afegit tres alfàbregues que ens han sobrat del pebrots.

Imatge

Al bancal D, hem llaurat tot el bancal excepte el tros a on ja hi havia espinacs i bitxos, a continuació hem plantat fabes i rúcula barrejats.

Imatge

al bancal E, hem plantat una filera a banda i banda de blat de moro, la idea es que estigui prou crescut per a que quan plantem les mongetes d’enfilar, el mateix blat de moro faci de canya o tutor. D’aquesta combinació de plantes (carbasso, blat de moro i mongeta) se’n diu associació pre-colombina.

Al bancal F, hi hem afegit pebrots verds i vermells junt amb alfàbregues.

Imatge

També hem preparat planter de carbassa i hem ruixat els fruiters amb cua de cavall i falguera (antifúngics).

Fins a la propera nois!!

Aquesta entrada s'ha publicat en activitats, casa rural, de tot se n´aprèn., hort ecològic i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari