taller d’hort ecològic a les umbertes, 22 d’abril


Avui hem començat el primer taller d’hort ecològic a les Umbertes, cap a les deu a començat a arribar la gent, en julià, la pilar i el sandro, la esther, en sergi i l’anna.

Hem començat fent una visita a l’explotació lombrícola per tal de conèixer de primera mà tot el procediment per tal de fer humus, els bancals, l’alimentació dels cucs, el reg, la recol.lecció, l’assecatge, etc..

Després hem passat a veure com es feien els estractes vegetals o puríns, amb aigua de pluja, una proporció de 1Kg de planta fresca per a 10 litres d’aigua, fermentació durant uns 21 dies aproximadament, remenant cada dia per tal de que fermenti, filtrat i embotellat.

Seguidament ja ens hem desplaçat cap a l’hort, a on hem començat per a preparar dos bancals segons el mètode de parades en crestall.

Després hem començat a plantar tot el planter que teniem:

Al bancal A, hi hem plantat porros entre les maduixes, encara hi tenim de l’any passat les propies maduixes, una carxofera (La unica que ha sobreviscut a l’hivern de les quatre que hi teniem) i una vintena de porros.

El bancal B, el deixarem per a plantes aromatiques plurianuals, de moment només hi ha una salvia i una maria lluisa.

el bancal C, ja hi teniem alguna ceba primerenca, n’hem plantat 150 més barrejades amb el planter d’enciams, una quarantena de fulla de roure, meravella i de tres ulls. al final del bancal hi tenim una vintena de pèsols de fa un parell de mesos.

al bancal D, hi teniem plantats espinacs, només hi hem plantat un parell de bitxos.

al bancal E, un dels que hem preparat amb humus, palla, rajoles i el rec gota a gota, hi hem plantat carbassons, aqui comencem una comparativa i a dos plantes (les de cara nord) els hi hem ruixat les arrels amb una disolució de 2/3 d’aigua i 1/3 meitat ortiga, mitat cua de cavall, i a les altres dues (les de la cara sud) no, veurem si hi ha diferencies!Imatge

al bancal F, l’ altre on de moment hem fet les parades en cretall, de moment hi hem plantat esberginies negres i blanques llistades, també hem fet la mateixa prova, la meitat ruixades les arrels amb ortiga/cua de cavall (cara nord), l’altra meitat no (cara sud). també hem plantat cebes a tot el voral del bancal.

i per avui ja hem fet prouta feina!! fins d’aqui a quinze dies.

Aquesta entrada s'ha publicat en activitats, casa rural, de tot se n´aprèn., hort ecològic i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari